logo

Chinese Acupunctuur Praktijk Wang

   
 
English | Nederlands
   

Chinese Kruiden

Het materiaal, dat kan genezen en ziekten kan voorkomen, heet kruiden. Volgens de geschiedenis van de TCG, komen de meeste kruiden uit China. Alleen maar een paar van ze worden geïmporteerd. Daarom wordt het vaak Chinese Kruiden genoemd. Chinese kruiden kunnen planten, dieren en/of mineralen zijn. Het grootste deel komt van planten.

In China en in Taiwan is TCG niet een alternatieve vorm van therapie. Chinese kruiden wordt in de ziekenhuizen naast de moderne medicijnen gebruikt.

Gebaseerd op de TCG theorie, kunnen de eigenschappen van de kruiden op verschillende manieren worden ingedeeld.

Bijvoorbeeld:
1) De vier eigenschappen (Si Qi / 四氣): koud, koel, warm en heet
2) De vijf smaken (Wu Wei / 五味): zuur, bitter, zoet, pikant en zout
3) De Meridianen (Qui Jing / 歸經): op welke organen werkt het kruid in

kruiden

De natuurlijke eigenschappen van het kruid kan ons lichaam helpen om de balans te herstellen.

Chinese kruiden zijn nu beschikbaar in verschillende vormen: onbewerkte kruiden, poeder, pil en tablet.

In de TCG praktijk is gezondheid meer dan de afwezigheid van ziekte. Dit stimuleert de vorming van kruiden patent formules. Volgens de TCG geschiedenis, zijn er vele kruiden patent formules waarvan de werking bewezen is. Bijvoorbeeld is er de Zes Vorm (Liu Wei Di Huang Wan/六味地黃丸) en de Middel Vorm (Bu Zhong Yi Qi Tang/補中益氣湯), etc. Deze formules zijn standaard in de Chinese kruiden. Vandaag de dag worden ze nog in de praktijk toegepast.

In mijn praktijk, kan een kruiden patent formule worden geadviseerd in combinatie met acupunctuur in bepaalde gevallen. Bijvoorbeeld bij hersenbloeding of gewrichtsontsteking, etc.